Smeštaj

Isprobajte spavanje na slamaricama u krevetima od punog drveta u kući od blata !

U etno selu Amerić , trenutno raspolažemo sa tri sobe za smeštaj gostiju u posebnoj originalnoj šumadijskoj kući koja je napravljena od drvene konstrukcije na poslaganom kamenu i oblepljena je mešavinom blata i pleve sa spoljne i unutrašnje strane. Kompletna restauracija kuće je izvršena bez narušavanja njenog prvobitnog izgleda. Pokrivena je sitnim biber crepom, kojim je takodje prekriven i pod u svakoj sobi.

Svi kreveti su sa slamaricama koje su napunjene slamom od pšenice, ali uz dodatak pokošenog livadskog sena i aromatičnog bilja (lavanda, bosiljak, nana, majčina dušica …) Svi jastuci su takodje napunjeni istim sadržajem kao i slamarica, a posteljina je pamučna (damast) sa laganim jorganskim pokrivačima. U svakoj sobi se nalazi peć na drva za grejanje, a moderna kupatila i toaleti su van kuće, na 10-tak metara udaljenosti od soba.

Soba broj 1 Prostrana soba površine 20m2 poseduje veliki drveni bračni krevet dimenzija 160×200 cm, sekretar pisaći sto i malu garnituru za sedenje.

Soba broj 2 je manjih dimenzija i raspolaže sa odvojenim spratnim krevetima za 4 osobe, tako da je predvidjena za smeštaj 4 osobe u pojedinačnim krevetima ili kao dodatna soba za decu ako roditelji koriste neku od preostale 2 prostorije.

Soba broj 3 U sobi broj 3 se nalazi prostrani drveni krevet za 2 osobe dimenzija 160x200cm i jedan starinski drveni krevet za jednu osobu, a iste je površine kao i soba broj 1.